DE GESCHIEDENIS VAN KERMISPRET

Het kermisbedrijf van de familie Braak is gestart in het jaar 1912 toen Kees Braak uit Egmond aan den Hoef een zweefmolen kocht. Deze molen werdt het ook gebruikt als draaimolen zodat de molen ’s middags als draaimolen en ’s avonds als zweefmolen werd gebruikt. Na een aantal jaren heeft hij er een molen bij laten maken zodat het ombouwen van draaimolen naar zweefmolen en andersom niet meer nodig was.

Met deze molens werden hoofdzakelijk de kermissen in Noord Holland bezocht. De zweefmolen wordt overgenomen door zoon Jan Braak en de draaimolen ging in 1952 naar Cock en Gerda Braak-Ursem. In de tijd van Cock is de draaimolen ook geschikt gemaakt als zweefmolen, wat tot de dag van vandaag nog steeds als zodanig geëxploiteerd wordt.

Heden

In 1982 is de zaak voortgezet door Klaas en Diny Braak-vd Blink, zij bezoeken samen met hun kinderen Angela en Klaas jr. nu de kermissen waarvan sommige nog van de begintijd (1912) bestaan.

Dit bedrijf wordt in de loop der tijd uitgebreid met diverse attracties zoals Aqua Blasta (1995), Oliebollenkraam (1983), Lucky Cranes (2001), Autoscooter (2005) Babysport (2010), en een Party(Wip,2014).

De Firma Braak is ook al jarenlang bekend met het organiseren van vele kermissen in Noord-Holland, naar volle tevredenheid van meerdere gemeentes. Omdat het een echt familie bedrijf is en van generatie op generatie overgaat, heeft het een schat van ervaring op het gebied van kermissen in huis.

Tevens staat de Familie al jarenlang in de maanden november en december met 2 oliebollenkramen, succesvol oliebollen te bakken om de lange wintermaanden wat meer omzet te geven.

Dochter Angela bezoekt de kermissen met een Suikerspin-Popcornkraam en in 2011 tevens met een Nougat-Suikerwerken kraam.

kermispret1